Această aplicație românească te ajută să fii mai fericit
O echipă de tineri clujeni a creat o aplicație care un scop interesant, și anume de a păstra evidența modului în care locurile și persoanele din viața utilizatorului îi influențează starea de spirit.
Aplicația generează după fiecare conversație schimbare de localizare o întrebare despre felul în care utilizatorul s-a simțit. Persoana care folosește aplicația nu trebuie decât să indice cu degetul, pe ecran, pe un semicerc, care este starea de spirit trezită de locul în care se află sau de o persoană cu care a interacționat.
„Aplicația funcționează pe bază de notificări periodice. Telefonul știe oricum unde ești și, la fiecare mod introdus, se preia automat informația. La fel, la fiecare apel se declanșează o întrebare: ‘cum te simți cu persoana cu care tocmai ai vorbit’. Și atunci se generează niște topuri. (…) Totul era să reușim să construim o unealtă care să poată să înregistreze aceste lucruri fără ca utilizatorul să își întrerupă viața. Singurul input (n. red. — informație) pe care îl cere este această simplă mișcare cu degetul. Apoi, în zona de topuri, văd cum m-am simțit azi, în ultimele trei zile, săptămâna asta, luna asta. Văd toate locurile prin care am circulat”, a explicat Mihai Babici, managerul de proiect, pentru Agerpres.
Aplicația se numește Gimini Moodtracker și poartă numele greierașului care îi șoptea lui Pinocchio la ureche ce e bine și ce e rău. Creatorul acestei idei, Dragoș Bîrlea, consideră aplicația doar un instrument care oferă indicii, fiind doar primul pas pe care utilizatorii îl pot face pentru a se înțelege mai bine pe ei înșiși, stările pe care le generează oamenii din jurul lor sau experiențele pe care le au. Echipa din spatele Gimini Moodtracker crede că o astfel de unealtă i-ar putea ajuta pe oameni să își dea mai ușor seama ce îi face fericiți și ce nu. Momentan, aplicația este disponibilă doar pentru Android.